MichaŽl Lecture

Print deze pagina
De Stichting organiseert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde vanaf 1990 periodiek de "MichaŽl-lecture". Hiervoor wordt op kosten van de Stichting een vooraanstaande buitenlandse chirurg naar Nederland uitgenodigd. De lezing wordt uitgesproken tijdens de jaarlijkse Chirurgendagen in Veldhoven, medio mei.

De MichaŽl-lecture 2021 wordt tijdens de Chirurgendagen op 18/19 november 2021 gegeven door Prof. Michael Raschke, traumachirurg in het University Hospital in MŁnster.

In 2017 hield Prof. Jonathan Beard, vaatchirurg en professor of surgical education aan het Royal College of Surgeons of England, de lezing.

In 2016 werd de MichaŽl-lecture gegeven door Prof. Alexander Eggermont, oncologisch chirurg en general director of Gustave Roussy te Villejuif, Frankrijk.

In 2015 werd de lezing verzorgd door Lucien Engelen, directeur Reshape Innovation Centre van het Radboudumc te Nijmegen. De titel luidt "Kent u die van Apple, Google en een scalpel? De eerste twee bestaan nog wťl in 2025!"

In 2014 werd de MichaŽl-lecture niet gegeven, omdat de geplande spreker onverwacht verhinderd was.

In 2013 verzorgde Prof. George Velmahos, traumaspecialist in het Massachusetts General Hospital in Boston, de lezing.

In 2011 werd de MichaŽl-lecture gegeven door Prof. dr. A.B. van As, kinderchirurg in het Red Cross War Memorial Children's Hospital, Universiteit van Cape Town, Zuid Afrika. De titel luidde "Kindertrauma en kindermisbruik".

In 2010 werd de MichaŽl-lecture verzorgd door door Dr. Orlo H. Clark. Dr. Clark is hoogleraar heelkunde aan de Universiteit van CaliforniŽ (San Francisco Mt. Zion Medical Center), waar hij leiding geeft aan het endocriene chirurgische oncologie-programma.

In 2009 presenteerde professor J. Wolfe de MichaŽl-lecture met als titel ďThe Future of Surgery and its Subspecialties: Where Should We Go?Ē.